Hızlı Başvuru Yap
Marka İsimleri
Online Katalog
Marka Sorgula
0212 595 0892
Arap Yatırımcılara Türkiye’de Yeni Markalar Oluşturuyoruz

Arap Yatırımcılara Türkiye’de Yeni Markalar Oluşturuyoruz

Evrensel Marka İsim Uzmanı Baykamber (Mevlüt KANBER) Türkiye’de Arap iş adamları için evrensel yeni marka isimleri oluşturuyor. Türkiye’deki yabancı yatırımcıları değerlendiren marka uzmanı Baykamber, hem yatırımları teşvik ediyor hem de markalaştırıyor. Bilindiği gibi Türkiye hem Avrupa ülkeleri için hem de Ortadoğu ve Arap ülkeleri için yatırımda güvenilir ülkedir. Türkiye’deki ekonomik güven yatırım için cazibe oluşturmaktadır. Bu yüzden Türkiye’ye ziyaret için gelen Arap işadamları da yatırımlarını Türkiye’ye yapmayı tercih ediyor. Arapçaya da hâkim olan Baykamber ise bu işadamlarına markalaşma ve ticari faaliyetlerde hem rehberlik ediyor hem de şirket kuruluşlarını, gerçekleştiriyor.

Son olarak İstanbul’da bir restoran açan Arap işadamı Bassim ALKAED, Baykamber ile markalaşmayı tercih etti. İSİMDER (Türkçe İsim Enstitüsü Derneği) kurucu başkanı olan Baykamber Türkçe bir isim belirleyerek restoranın markalaşma faaliyetlerini üstlendi. Restoranın ismi ise “ŞAMİSTA” olarak belirlendi. İsimde de görüldüğü üzere “Şam”, “Mis” “İsta” (İstanbul’un ilk harfleri) bir araya getirilerek Türkçe mozaik bir marka ismi oluşturulmuş oldu.

Marka ismini, logosunu, kurumsal kimliğini ve diğer görsel konseptini markaya uygun olarak belirleyen ve tasarlayan Baykamber, bu marka ismini Türkiye’de ve uluslararası alanda tescillemiştir. Ayrıca “LEZZETLİ HATIRA” sloganını bu marka için belirledi. Bu sloganla Şam ülkeleri ve İstanbul’un bu marka adı altında kaynaşması ve iyi bir iletişim kurması hedefleniyor.

WE MAKE NEW BRANDS FOR ARAB INVESTORS IN TURKEY 

Universal Brand Name Expert Baykamber (Mevlüt KANBER) creates universal new brand names for Arab businessmen in Turkey. Baykamber, a brand specialist who evaluates foreign investors in Turkey, is both encouraging and branding investments.

As it is known, Turkey is a reliable country for investments both in European countries and in the Middle East and Arab countries. Economic confidence in Turkey is attractive for investment. Therefore, Arab businessmen who come to Turkey to visit also prefer to invest in Turkey. Baykamber, who is also fluent in Arabic, guides these businessmen in branding and commercial activities as well as establishing companies.

Finally, Arab businessmen Bassim ALKAED, who opened a restaurant in Istanbul, preferred branding with Baykamber. The founder chairman of İSİMDER (Turkish Name Institute Association), Baykamber has undertaken the branding activities of the restaurant by setting a name in Turkish. The name of the restaurant was identified as "ŞAMİSTA". As seen in the name, "Şam", "Mis" and "İsta" (first letters of Istanbul) were brought together and a Turkish mosaic brand name was created.

Baykamber, who designates and designs the brand name, logo, corporate identity and other visual concept in accordance with the brand, has registered this brand name in Turkey and internationally. He also set the slogan "DELICIOUS MEMORY" for this brand. With this slogan, it is aimed to integrate Damascus countries and Istanbul under this brand name and establish a good communication.

ننشئ  علامات تجارية جديدة للمستثمرين العرب في تركيا

الاختصاصي العالمي في أسماء العلامات التجارية باي كامبر (مولود كانبر ) ينشئ أسماء علامات تجارية جديدة لرجال الأعمال العرب في تركيا . باي كامبير مختص العلامات التجارية الذي يقيِّم أعمال المستثمرين الأجانب في تركيا  يقوم من جهة بتشجيع الاستثمارات و من جهة أخرى يجعلها ذات علامة تجارية .

كما هو معلوم فإن تركيا هي بلد موثوق من أجل الاستثمار سواء بالنسبة للبلدان العربية و بلدان الشرق الأوسط  و البلدان الأوربية .الاقتصاد التركي يشكل عامل جذب للاستثمار المضمون .لذلك فإن رجال الأعمال العرب الذي يأتون إلى  تركيا من أجل الزيارة يفضلون الاستثمار فيها .باي كامبير الملم باللغة العربية يرشد رجال الأعمال هؤلاء في النشاطات التجارية و النشاطات المتعلقة بالعلامة التجارية و يقوم أيضاً بأعمال تأسيس الشركات .  

باسم القاعد  رجل الأعمال العربي الذي افتتح  مؤخراً مطعماً في اسطنبول فضَّل تكوين العلامة التجارية مع باي كامبير . باي كامبير الرئيس المؤسس لİSİMDER(جمعية معهد الاسم باللغة التركية ) تعهد بأعمال تكوين العلامة التجارية للمطعم عبر تحديد اسم تركي له .تم تحديد اسم المطعم  و هو“ŞAMİSTA”  . كما يُرى فقد تم إنشاء اسم علامة تجارية فسيفسائي  عبر الجمع بين “Şam” “Mis” و “İsta” (الأحرف الأولى لاسطنبول)

باي كامبير الذي قام بتصميم و تحديد اسم ، شعار، الهوية المؤسساتية ،و التصور البصري الآخر للعلامة التجارية قام بتسجيل اسم هذه العلامة التجارية على المستوى الدولي. كما قام بتحديد شعار “LEZZETLİ HATIRA” لهذه العلامة التجارية .يُهدف مع هذا الشعار لتعزيز الالتحام بين اسطنبول و بلدان الشام تحت اسم هذه العلامة التجارية .