Hızlı Başvuru Yap
Marka İsimleri
Online Katalog
Marka Sorgula
0212 595 0892
Ekonomi Kulübünde “Markalaşma” Konusu Ele Alındı

Ekonomi Kulübünde “Markalaşma” Konusu Ele Alındı

Merkezi Ankara olan Ekonomi Kulübü'nün üyeleri Ekonomi Kulübü Avrupa Yakası Teşkilatı tarafından organize edilen toplantıda İstanbul şubesinde bir araya geldi. Ekonomi Kulübü İstanbul şubesinde düzenlenen toplantıya Ekonomi Kulübü üyesi birçok iş adamı katıldı. Toplantıda kısa bir seminer verildi. Seminerde alanında uzman bazı üyeler uzmanlık alanları ile ilgili kısa sunumlar yaptı.

Seminerde dikkat çekilen konulardan birisi de Türkiye’de markalaşmanın içinde bulunduğu durum idi. Türkiye’de markalaşmanın hangi boyutta olduğuna değinen Evrensel Marka İsim Uzmanı Baykamber (Mevlüt KANBER) markalaşma ile ilgili önemli noktalara değindi.

Ülkemizde markalaşma yatırımlarının gereksiz ayrıntı olarak düşünüldüğünü öne süren Baykamber; “Bu düşünceyle aslında markamızın değerini düşürdüğümüzün farkında olmalıyız. Aslında marka yatırımları uzun vadeli dönüş sağlayan önemli bir adımdır” ifadesini kullandı.

Özellikle üzerinde durulan konulardan birisi de yanlış isimlerle markalaşma oldu. Baykamber: “Bilinçsizce oluşturduğumuz marka isimleri markamızın yerinde saymasına neden olmaktadır. Bütün yatırımlarımızı çöpe götürmektedir” dedi. “Markamızı oluştururken bütün yönleri ile araştırmalı, analiz etmeyiz” ifadelerini de sözlerine ekledi.

Ülkemizdeki markalaşma çalışmalarının artısı ile eksisi ile değerlendirildiği seminerde katılımcı iş adamlarının da fikirleri değerlendirilerek mütalaa yapıldı ve hatıra fotoğrafları ile program tamamlandı.