Hızlı Başvuru Yap
Marka İsimleri
Online Katalog
Marka Sorgula
0212 595 0892
Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda Toplantı

Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda Toplantı

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu' nda Türkçe İsim Enstitüsü ( İSİMDER ) ve S. Arabistan temsilcisi Harun Abdulaliem Husiyen organizatörlüğünde resmi çerçevede markalaşma toplantısı düzenlendi. . . Toplantının konusunu Türkiye ile S. Arabistan arasındaki ticari ilişkiler, markalaşma sorunları, marka konumlandırma, evrensel marka ismi oluşturma, markalaşma hataları, marka tutundurma, marka patent sorunları ve bunların çözümleri gibi unsurlar oluşturdu.

Toplantıda markalaşma konularına ek olarak Evrensel Marka İsim Uzmanı ve Türkçe İsim Enstitüsü Kurucu Başkanı Baykamber (Mevlüt KANBER)’in S. Arabistan’da da evrensel markalaşma konularında seminer vermesi kararlaştırıldı. Türkiye ve S. Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin markalaşarak daha da ileri bir seviyeye getirilmesi gerektiği dile getirildi. Ayrıca Konsoloslukta İSİMDER temsilciliği açılmasına ve Suudi Arabistan’da da markalaşma konferanslarının düzenlenmesine karar verildi.

Toplantının katılımcıları ise organizatör olarak Harun Abdulaliem Husiyen, onur konuğu olarak Baykamber (Mevlüt KANBER), İNTİSAD Kurucu Başkanı Av. Selahattin PAR; ev sahibi olarak da S. Arabistan Ticari Ateşesi Fawaz Al-Ghamdi ve Ateşe Yardımcısı Maged Al-Kadi oldu.

S. Arabistan Ticari Ataşesi Fawaz Al-Ghamdi toplantının gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki ilişkilerin önümüzdeki günlerde daha iyi yerlere gelmesini temenni etti. Bu organizasyonların da ilişkilerin gelişmesinde etkili olacağını ifade etti. Marka Uzmanı Baykamber de bu nazik davetlerinden dolayı Fawaz Al-Ghamdi’ye teşekkür ederek günün anısına İSİMDER’in plaketini takdim etti. Hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.